Friday, February 18, 2011

Apartmani u Beogradu

Apartmani u Beogradu

Beograd- stari grad sa velikim istorijskim nasleđem, verovatno najlepšim položajem u Evropi, čiji muiškarci I žene  predsavljaju nerešivu  enigmu.
U Beogradu je sve uvek vrelo, njegova istorija plamti, kao i svi njegovi delovi i  ljudi u oblacima mirisa i boja.
To je egzistencija jednog grada na graničnom mestu gde se susreću dve civilizacije, gde Sava uvire u Dunav kao i ispod Avale. Noć otkriva da istok uopšte nije iščezao- čuje se svirka Cigana, tamburaške pesme, vino i kafane- a zapad nije još stigao u grad gde svaki čovek predstavlja jedno raskršće.
Ko dođe u Beograd, ima osećaj da sve ljude zna, stvara se osećaj bliskosti, što nije slučaj sa drugim mestima.
Svuda vlada dobro raspoloženje, svako ima neko svoje mesto gde se oseća dobro.
Beogradski šarm je apsolutno neodoljiv. Spontanost stanovnika ove metropole čini se najlepšim od svega što Beograd poseduje.
To su uvideli i putopisci u prošlim vekovima, a i savremeni novinari i gosti u sadašnjosti.
Otvorenost i spremnost da se private gosti je najbitniji deo njegove turističke ponude.
Vrlo važan segment turističke ponude Beograda je Kongresni turizam, jer grad raspolaže smeštajnim kapacitetima, kongresnim salama, sajamskim halama, mogućnostima za prateće turističke programe uz iskusne organizatore.  Tokom čitave godine, u Sava Centru, na beogradskom sajmu, beogradskoj areni I Expo XXI održavaju se kongresi, seminari, naučni skupovi, simpozijumi I sajmovi. Pored toga, veliki broj hotela ima znatne prostore za održavanje sajmova I kongresa.
U minulim decenijama, Beograd je bio domaćin mnogih internacionalnioh okupljanja, kao npr. Skupština MMF'-a, Skupština UNESCO-a, Konferencija o evropskoj bezbednosti i saradnji, Skupština Svetske banke, kao i kongresa ortopeda, hirurga, stomatologa…





Posetite Beograd - iskoristite povoljan smestaj u centru Beograda, luksuzno namesteni apartmani cekaju na vas, uponajte neke od cari ovog zaniljivog grada.

Doček Nove godine u Beogradu

Nova godina se dočekuje na ulicama I trgovima Beograda  od 2004. god. Između Kalemegdana I Slavije, na nekoliko posebnih stage-ova sa potpuno različitim vrstama muzike, uz puno gostiju iz inostranstva. To ga čini centrom besplatne zabave u ovom delu Evrope.


KLIMA

Beogradska klima je umereno kontinentalna, sa četiri godišnja doba. Prosečna godišnja temperatura vazduha ne prelazi 11,70C.
Jesen duže traje od proleća, sa toplim i sunčanim  periodima (tzv. miholjsko leto). Zima nije tako oštra (mada bude I izuzetaka), gde prosečno 21 dan ima temperaturu ispod nule. Proleće je kratkotrajno i kišovito.  Leto pak  naglo dolazi, često sa visokom temperaturom. Najhladniji mesec je januar- prosečna temperature iznosi 0,10C , a  najtopliji mesec je jul -sa 22,10C.

No comments:

Post a Comment